dimarts, 6 de desembre del 2016

TIPUS DE PONTS


Hi ha moltes classificacions de ponts segons el material, segons els elements de suport, segons el seu mètode de construcció. En este apartat veurem els tipus més importants:

-Ponts de bigues en armadura. El pont està format per una o unes quantes bigues recolzades en pilars. A més, cada biga està formada per una armadura d'acer triangular semblant a una cintra. 





-Pont de formigó sustentat sobre pilars. El tauler del pont es recolza sobre pilars de formigó i no té cap estructura que ho reforce. 



-Ponts sustentats per armadura triangular. El tauler se sustenta gràcies a una armadura d'acer triangular que servix perquè el pont estiga subjecte a ella en el seu interior o suspés amb cables. 



-Ponts d'arc de formigó. El tauler es recolza per mitjà d'uns prims pilars interiors en un o més arcs de formigó. 



-Ponts d'arc en armadura d'acer. Són semblants als anteriors però l'arc o els arcs estan construïts en armadura triangular d'acer. 



-Ponts penjats. Entre unes grans torres, pengen dos cables principals de gran extensió i grossor. D'estos cables pengen al seu torn altres cables secundaris verticals a què va enganxat el tauler en tota la seua longitud.



-Ponts atirantats. El tauler del pont se subjecta per mitjà de tibant a una, dos o més grans torres. Les torres solen ser de formigó i els cables d'acer. 



-Ponts llevadissos. Són ponts (generalment d'acer) que disposen d'un mecanisme per a obrir pas als barcos retirant o elevant una de les seues seccions.



Font i imatges: 
 www. juanetecnologia.blogspot.com.es.

44 comentaris:

  1. Hola espero que os agradi aquest post!

    ResponElimina
  2. esta be, em fet copiar i pegar pr a un traball, com ens fiquin mala nota ens cauras malament e

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. me perdonas lo siento si te he fallado te pido perdon de la unica forma que se abriendo las puertas de mi corazon para cuando decidas volver yo solo quiero tu amistad

    ResponElimina
  5. yo también quiero tu amistad, dame 200 $

    ResponElimina
  6. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  7. Gracias por dejarme copiar y pegar si me pillan pues mala suerte venga bro, haz mas de estos para poder copiar y pegar. ctrl+c ctrl+v

    ResponElimina
  8. know kdjnbewnkqpaclokjfnhre3wpcfkjdew32

    ResponElimina
  9. dejar de pelearos y fumaros un porro todos juntos

    ResponElimina
  10. vendo seat ibiza casi nuevo 100.000km color rjo
    hablame aqui +34 644 30 29 69

    ResponElimina